Taustaa sivuista

Huumebiisit.fi sai alkulaukauksensa YAD Youth Against Drugs ry:n Street Teamin tehtävästä, jossa tiimiläisten keräsivät kappaleita, jotka kertoivat jollain tapaa huumeista. Tehtävä oli todella suosittu ja sita kautta raportoitiin liki 1300 huumebiisiä. Tehtävän suosio ja se, että monilla keskustelufoorumeilla kirjoitetaan paljon huumebiiseistä herätti ajatuksen yhdestä sivustosta, jonne olisi kerätty mahdollisimman paljon huumeista kertovia lauluja. Näin yhdessä paikassa voisi keskustella huumelaulujen sisällöistä ja merkityksistä. Usein merkitykset eivät ole kovinkaan yksiselitteisiä ja välillä on vaikea tietää kerrotaanko jossain laulussa huumeista vai jostain muusta. Näistä tulkinnoista tulee näillä sivuille toivottavasti monenlaista keskustelua.

Tällä sivustolla ovat sulassa sovussa niin huumemyönteiset kuin kriittisesti huumeita käsittelevät laulut. Jonkin verran raportoitiin myös instrumentaalikappaleita (lähinnä konemusiikkia), mutta niiden sanoituksista on vähänlaisesti keskusteltavaa. Emmekä halua, että keskustelua käydään siitä miltä jokin biisi kuulostaa huumeissa. Toivon keskustelun pysyvän sanoitusten kommentoinnissa.

Sivuilla on aina mahdollisuus kuunnella/katsoa biisi YouTuben kautta. Joissan tapauksissa on myös linkki biisiin Spotifyssa.

Kommentoinnin lisäksi voit myös itse lisätä huumebiisejä. Ole tällöin tarkkana ja noudata ohjeita, jotta sivujen sisältö pysyisi mahdollisimman siistinä.

Kuunnelkaa, keskustelkaa, olkaa ihmisiksi!

– JanneP, Street Team Crew –

PS. Monet biisit saivat useita mainintoja. Tässä laitan tähän loppuun 20 useiten raportoitua biisiä.

Afroman – Because I Got High
Eric Clapton – Cocaine
Velvet Underground – Heroin
Black Sabbath – Snowblind
Cypress Hill – I Wanna Get High
Kapteeni Ä-ni – Hamppukaupunki
Marilyn Manson – I Don’t Like Drugs (But the Drugs Like Me)
Guns N’ Roses – Mr. Brownstone
Queens of the Stone Age – Feel Good Hit of the Summer
Alice in Chains – Junkhead
Notkea Rotta – Pöhinää
The Verve – The Drugs Don’t Work
Black Sabbath – Snowblind
Metallica – Master of Puppets
The Rolling Stones – Mother’s Little Helper
Weezer – We Are All on Drugs
Ismo Alanko – Taiteilijaelämää
Beatles – Lucy in the Sky with Diamonds
Jefferson Airplane – White Rabbit
Red Hot Chili Peppers – Under the Bridge

 

PS: Lista löytyy myös Spotifystä: —> https://open.spotify.com/user/rs44bkvzj8mdjh3lvvu3pg2qa/playlist/1LTMd3ZgeBc8Jyv62cLhUw

Gravediggaz – Defective Trip (Trippin’)

Fats Waller – The Reefer Song

Steppenwolf – Don’t Step on the Grass, Sam

Pink Floyd – Flaming